bloggerii - recunoscuti ca jurnalisti in Romania

o alta discutie care merita deschisa este aceea a relatiei dintre cele doua "ocupatii" - cea de blogger si cea de jurnalist.

mi se pare firesc ca la nivelul breslei jurnalistice sa apara orgolii. pai un blogger (adik unu care nu scrie controlat fiind de un editor sau un redactor sef si fara sa suporte presiuni din partea patronatului) sa se bucure de aceleasi privilegii ca si el? din pacate asa gindesc unii dintre jurnalisti.

cei cu capu' pe umeri impartasesc insa, un alt punct de vedere: jurnalisti liber-profesionisti exista deja. daca vor veni mai multi in breasla asta nu poa sa fie decit un lucru bun. pai daca bloggeru are libertate inseamna ca poate sa se exprime mai bine decit unul care scrie pentru un ziar controlat de un baron local, de exemplu.

in plus, bloggerul scrie online ASTA e marele avantaj al lui. accesul la un blog se poate face din orice colt al tarii unde exista net sau macar un telefon mobil mai destept. Pentru a citi un blog NU trebuie sa platesti abonament la cablu, sa cauti ziaru de dimineata sau sa ai aparat de radio. (si nici nu e nevoie sa platesti taxa radio-tv :) )

da, exista si jurnalisti-bloggeri. ei au 2 optiuni: fie se inscriu in asociatie si atunci au si statut de bloggeri-jurnalisti liber profesionisti, fie nu se inscriu si isi pastreaza statutul de pina atunci. alegerea le apartine.

4 comments:

Anonymous said...

trebuie sa fii ziarist sau poate orice blogger sa intre in aceasta asociatie?

Anonymous said...

orice blogger care respecta un minim de decenta in limbaj, o conduita profesionala in impartasirea informatiei...

adrian said...

Buna !
Cum pot deveni un membru al asociaitiei bloggerilor ?

Va multumesc !

adrian boioglu said...

@adrian: deocamdata tot ce ai de facut este sa pui logo-ul asociatiei pe blogul tau. atunci cind vom avea info noi le vom publica aici.
multumesc