faceti valuri!

initiez cu aceasta ocazie o noua provocare. si tu poti sa postezi aici un material, daca ai ceva de spus.
primul pe lista este un autor anonim. ii vom spune Traian P., iar acest text a aparut ai intai ca un comentariu la acest post.
iata textul:
"Pe suprafata unei ape, la o privire atenta, observi doua feluri de valuri. Cele mici si apropiate sunt produse si impinse de vant. Cand valurile acestea mici ies de sub actiunea vantului care le-a produs, ele merg mai departe, continua sa se propage; in mod miraculos se 'combina' si formeaza valurile mari. Care se propaga si ele cuminti, in baza greutatii lor. Cand valurile mari se aduna si ele, iar viteza de deplasare a frontului de unda devine mai mare chiar decat a valurilor mari, atunci se sparg, fac zgomot si spuma, fac spectacol si atrag atentia.

RoMediaBlogger e doar un val mic deocamdata, iar stampila unei judecatorii nu il face mare, nu ii ofera mai mult sprijin decat pot sa ii ofere alte valuri mici ca si el.

Notiunea "Jurnalism de blog" este o tautologie. Blogul este just a media component. Este online media si nimic mai mult. Prin urmare notiunea se incadreaza foarte pe larg in definitia jurnalismului si nu aduce chiar nimic nou.

Pentru comunicare nevoia de legitimitate este o premiza esentiala. Ignori, cel mai adesea, o sursa in care nu ai incredere. Aderarea la o organizatie 'care sa garanteze pentru membrii ei' nu e suficienta pentru a o obtine. Formarea unei asociatii nu ofera automat legitimitate nici ei, si cu atat mai putin membrilor ei. Avem asociatii de locatari, asociatii de vanatori si pescari, asociatii de apicultori, asociatii de tot felul de muritori. Pe net faci un forum si 'ai intemeiat' o asociatie. Dar ce spune asta celor care nu ii sunt membri? Mai nimic! Cel mult iau act de existenta ei. Sau adera, daca simt nevoia. Comunitatile online cresc in baza interactiunilor off-line. Jurnalismul online are nevoie de interactiune si prezenta off-line pentru a capata legitimitate. [...]
Prin urmare, din partea mea, mult succes!"