blog worthy

-post preluat de pe www.boioglu.ro -

in blogosfera romaneasca a aparut un obicei tare daunator. bloggerii au confundat difuzarea stirilor pe blog cu ...altceva. ultima practica este aceea de copy/paste. bloggeri cu "renume", vizitatori multi si pretentii citeaza un mediafax sau un newsIN si dau stirea pe site.

inteleg sa dai o stire pe blog atunci cind o ai in exclusivitate, sau macar in premiera. ce rezolvi insa daca ajungi sa copiezi din ziare sau de pe agentiile de presa? arati celorlalti ca stii sa citesti un flux de agentie?

pai sa o luam logic. eu am acces non-stop la fluxurile a 4 agentii nationale de stiri. gratuit. am la dispozitie si doua agentii locale de presa. si pe linga asta am suficient de multi (fosti) colegi de presa care imi pot da un pont de stire atunci cind se intimpla (deci inainte ca acestea sa ajunga pe fluxurile agentiilor de presa).

merita sa dau stirea pe blog? il intereseaza pe cititoru meu sa afle de pe www.boioglu.ro ca nu-stiu-ce trupa vine in romania? sau ca naum ciomu e trimis in judecata? sau ca primu copil nascut in spania de anu nou e roman? (toate COPIATE de pe mediafax). pot sa dau si alte exemple de stiri gasite si copiate de pe newsIN. in plus, oare mediafax si newsIN sunt fericiti stiind ca cineva le difuzeaza stirile pe net gratis? sunt constient ca informatiile respective sunt news worthy, dar sunt ele si blog worthy?

stiu ca am sa fiu criticat de multi bloggeri romani, dar imi asum riscurile.

tocmai de aia, aici nu ai sa vezi stiri copiate de pe agentiile de presa, doar de dragul cresterii numarului de vizitatori...

cititorul meu e suficient de destept sa afle toate acestea urmarind un jurnal tv sau citind un ziar. aici vei gasi comentarii proprii si experiente tratate dpdv personal. si toate sunt informatii blog worthy ;)

4 comments:

Anonymous said...

sunt de acord cu tine si nedumerirea ta e benefica. insa una e sa copiezi stirea(cum fac unii) si una e sa comentezi o stire intr-in stil propriu.
numai bine
ps: de ce nu apar linkurile paginilor web la sectiunea "Your web page" ? oricum , e
www.andreimilitaru.wordpress.com

Anonymous said...

numele paginilor ar trebui sa apara. nu stiu care e problema. verific si remediez eventuala defectiune...

Anonymous said...

pai "copiatul" e fundamentul internetului. Cate site-uri crezi ca exista pe netul asta care iau si repeta acelasi gen si aceeasi informatie. Copiatul de pe un site de stiri nu ii face acesteia decat reclama atat timp cat se copiaza doar o parte din stire - (cum de altfel e si legal- 5xx de caractere parca)
Softpedia.com desi nu e site de blogging ce crezi ca face si a facut? (si iata ca are milioane de vizitatori) A pus pe un site toate linkurile "arate (crawl)" de pe net cu un script php -> cu alte cuvinte a adunat la un loc proguri de download din alte surse. Asta face si un blogger ,in mare parte , aduna ce ii mai bun la un loc sau prezinta ce i se pare lui mai de interes chiar daca e stire , ce a mancat azi dimineata etc.

Anonymous said...

aoleu....ce prosti sunt cititorii astia ai tai....fatzi site de stiri frate.....blogul e pentru pareri si trairi personale cum zice omu............si nu da exemplu softpedia care e facut pentru a facilita , si nu a copia.......tu ce potzi sa facilitezi.......softpedia se foloseste de linkurile programelor pentru a te face sa citesti si alte aberatzii.....nu cred.....voi "blogerry " cam asta facetzi............dobi.......respect pentru idee adrian....