roMEDIAblogger la tine in blog

am sa incerc sa pornesc de azi o rubrica cvasi-permanenta. nu am sa scriu saptaminal, zilnic sau lunar ci atunci cind e cazu. pe scurt: e un fel de revista a blogg-urilor sau ziarelor sau ce ... vrei tu care fac referinta la Asociatia media a bloggerilor romani - roMEDIAblogger. unele vor fi doar... trecute in revista, iar la numite posturi voi incerca sa raspund, sau sa lamuresc... daca e cazu...
ordinea e pur intimplatoare:

radio fm
vine cu o serie de argumente pro si contra roMEDIAblogger. pentru ca postul in cauza poate fi citit pe pagina autorului, nu voi cita din el ci voi rapunde direct.
daca nu ar fi cititori de bloguri atunci nici blogurile in sine nu ar exista. cititori exista cu sutele de mii si asta explica traficul destul de mare facut de aceste pagini. fie ca face parte din profesia lui, fie ca e doar o pasiune, fie ca vrea sa vada ce a mai scris un altul, omul citeste. si un blogger nu este citit doar de un blogger...
in privinta chestiunii cu stirile publicate pe blog, Zoso l-a lamurit pe autorul postului. da, chiar sunt autori care nu dau stirea la ziar si o publica mai intai pe blog. asta din diferite motive: fie stirea nu este din categoria celor care sunt difuzate de istitutia media la care e angajat bloggerul, fie doreste sa o dea mai intai ep blog din motive de trafic, fie bloggerul chiar nu e angajat pe post de jurnalist si atunci nu are unde sa dea stirea decit la el pe blog.
in privinta aprobarii intrarii in asociatie, ASTA TREBUIE sa fie spusa o data si pentru totdeauna! la inceput va intra cine o sa vrea. dupa care, in momentul in care vom fi suficient de multi, vom avea onoarea sa ne alegem viitorii membrii. si nu dupa cit de mult ne place de fata lor. ci dupa verificarea respectarii normelor care guverneaza roMEDIAblogger si dupa monitorizarea blogului celui care vrea sa se inscrie!!!
tot "radio fm" aduce in discutie ideea ca odata ce ai organizat ceva, acel ceva va fi distrus. roMEDIAblogger nu are de ce sa ajunga acolo. asta pt ca este o asociatie in care vrei sa intri, nu una in care esti inscris cu forta. nimeni nu te obliga sa faci nimik, pentru ca guverneaza doar "auto-cenzura" bunului simt.

Gabriel intelege cu ce se maninca asociatia si chiar isi invita cititorii sa afiseze logo-ul provizoriu. da, stiu ca nu e chiar estetic, dar va fi inlocuit cit de curind posibil! adik saptamina viitoare.

Fics zice ca blogurile sunt revolutionate de Adrian Boioglu. si el indeamna lumea la afisarea logo-ului roMEDIAblogger si pare atras de ideea de a primi acreditari la evenimente de presa.

Zuzu amintea in blogul lui initiativa chiar inainte de aparitia blog-ului roMEDIAblogger. acum el se afla intre membri.

si Netoo povesteste despre asociatie la propunerea Andei. intre timp a fost netoo #5 cu noul cod de bune pratici. din pacate pare ca ecourile s-au stins cam repede... sau poate e doar calmul dinaintea furtunii...

Frobenius 2.0 remarca provenienta americana a acestei idei si vine cu o propunere: doar jurnalistii-bloggeri sa fie considerati jurnalisti. pai ei sunt deja. care ar fi rostu? important este ca unu care nu e angajat al unei institutii media sa poata sa fie recunoscut ca blogger liber-profesionist, nu?

nu vreau sa amintesc aici insemnarile de propriu meu blog. prea ar semana atunci cu ... yo stiu...cultu personalitatii...

anyway, cam atit pt azi. daca mi-a scapat ceva da-mi un comment sau un mail...

1 comment:

Anonymous said...

Ideea mi se pare excelenta, Adrian. Problemele pe care le-am semnala sunt doar de natura organizatorica.Zoso nu m-a lamurit cu nimic, pentru ca nu asta era intentia lui. S-a simtit atacat si a reactionat in consecinta.
Eu nu am spus ca nu sunt de acord cu ideea ta, ci doar ca nu-i vad succesul in cadrul sistemului actual al blogosferei romanesti. Spui la final ca totul va fi "autocenzurat" de bunul simt. Frumos, dar tocmai aici e problema, pentru ca bunul simt e o notiune subiectiva, functie de interesele fiecaruia. Tocmai de aceea nu am reactionat in nici un fel la campania pe care ai pus-o la punct pentru promovarea ideii.